Eind 2014 gooide ik definitief het roer om. Na het volgen van een koksopleiding en een groot aantal gespecialiseerde kooklessen (zie hieronder) was ik zo geïnspireerd dat ik het aandurfde om een bedrijf in de wereld te zetten en werk te maken van een combinatie van 3 grote liefhebberijen: koken, schilderen en tuinieren in onze biologische moestuin. Dit resulteerde in het bedrijf “Karin Kramer Kunst en Koken”.
Karin Kramer Koken verzorgt catering in de vorm van diners, buffetten, hapjes, high tea en walking diners op locatie. Ook kan ik ingezet worden om kookworkshops te verzorgen.
Daarnaast maak ik in mijn tuin en atelier objecten en schilderijen met diverse materialen zoals klei, verf, glas en eetbare ingrediënten.
Relevante opleidingen:
2017 : Horeca-academie
vanaf januari 2016 : Passie voor koken 3 De Librije Zwolle
maart 2015 : certificaat Brood bij bakkerij Steehouwer, in samenwerking met “Desem en Zo”
vanaf januari 2015 : Passie voor koken 2 De Librije Zwolle
2015 : Certificaat sociale hygiëne
2014 : Horeca-academie
2013-2014 : Passie voor koken 1 De Librije Zwolle
2012 : Diverse aanvullende opleidingen waaronder Glasblazen, glasblazerij Leerdam
tot aan 2012 : diverse kookworkshops waaronder Patisserie, Italiaanse keuken, Arabische keuken en van alles met pompoenen
1985 tot 1990 : Kunstacademie, HKU Utrecht